Arrangörer

Lillerudsgymnasiet är vackert beläget ca 15 km väster om Karlstad – här studerar cirka 230 elever. Skolan bedriver gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med utgångar mot: hästhållning, djurvård, lantbruk och naturvetenskap. Lillerudsgymnasiet är en friskola, vilket bland annat innebär att utbildningarna är riks­rekryterande.

Ungefär två tredjedelar av eleverna bor på skolans internat under veckorna.På Lillerud har vi ett skoljordbruk med mjölkkor, grisar, en mindre fårbesättning, växtodling och skog. Vi har en hästanläggning med plats för ca 50 skolhästar och ett stort, fint ridhus. På Färjestads travbana har vi ett travstall för 10 hästar och i Mariebergsskogen i Karlstad har vi en liten djurpark, Lillskogen, där vi har en del av vår djurvårdsundervisning.
Välkommen till Lillerud! Läs gärna mer på www.lillerudsgymnasiet.se

 

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges tre största studieförbund. I Värmland har vi lokalkontor på tolv olika orter och finns i samtliga kommuner. Vi har verksamhet nära dig nästan oavsett var du bor.

Hos oss kan du delta i spännande och inspirerande mötesplatser i form av studiecirklar, föreläsningar och kulturarrangemang inom en rad olika områden.

Utöver vår kärnverksamhet bedriver vi även uppdragsutbildning samt skapar ny verksamhet i olika projekt som vi driver runt om i Värmland.

Vi samarbetar även med en stor mängd föreningar och organisationer och kan bland annat hjälpa dig och din förening att utvecklas och växa.

Grundläggande är insikten att alla människor – oavsett ålder, kön och bakgrund, kan utvecklas utifrån sina unika förutsättningar.

Du kan läsa mer på www.sv.se/varmland

Varmt välkommen till SV Värmland.